Fenerbahçe - Erzurumspor Maçı Hakkında Spor Yazarlarının Yorumları - SPOR FENOMENİ - Son Dakika Spor Haberleri, İddaa Maç Tahminleri

Haberler

18 Aralık 2018 Salı

Fenerbahçe - Erzurumspor Maçı Hakkında Spor Yazarlarının Yorumları

Fenerbahçe - Erzurumspor Maçı Hakkında Spor Yazarlarının Yorumları

Spor yazarları Fenerbahçe - Erzurumspor maçını yazdı
Ersun Yanal, Fenerbahçe'nin başında çıktığı ilk maçında BB Erzurumspor ile 2-2 berabere kaldı. Spor yazarları hoca değişikliği sonrası Fenerbahçe'nin son durumunu değerlendirdi.



Zeki Uzundurukan: Ersun Yanal böyle bir hoca!

İlk yarıda pasa dayalı hücum futbolu oynadı Fenerbahçe. Bunda Erzurumspor'un kadro kalitesinin zayıf oluşu da önemli rol oynadı. Diğer teknik adamların bir türlü kabullenmek istemediği, hatta bazılarının yok saydığı Valbuena'yı Ersun Yanal, oyun lideri yapmış. Belli ki bundan sonraki maçlarda da Valbuena sarı-lacivertli takımın maestrosu olacak. Dün Valbuena, hem sağ, hem de sol kanattan içeriye girdi, bütün hücum aksiyonlarında başrol oynadı. Ama oyundan çıktıktan sonra sıradan bir takıma dönüştü yine Fenerbahçe....

İlk yarıda pas yüzdesi yüksek olan Fenerbahçe'de Erzurumspor'un oyuna girmesi ile bu yüzde düştü. İki takımda da orta alanda büyük boşluklar oluştu. Maçın 64. dakikasında Erzurumspor üst üste yaklaşık 30 pas yaptı, hiçbir Fenerbahçeli oyuncu, bu duruma başkaldırmadı. Dakikalar geçtikçe Fenerbahçe'deki zaaflar ortaya çıktı. 2-1'lik skor, Ersun Yanal ve tribünleri tedirgin edince Mehmet Ekici'nin yerine Benzia hamlesi geldi. Ardından da Valbuena'nın yerine Barış oyuna girdi. Valbuena dünkü maçın yıldızıydı..

İlk yarıda Fenerbahçe tek kale oynadı; 2 gol buldu, Slimani yine net fırsatları kaçırdı. İkinci yarının hemen başında Erzurumspor'un golü geldi. Ersun Yanal'ın çalıştırdığı takımlar böyle sürpriz goller yer, hiç hesapta olmayan puan kayıpları ya da farklı yenilgiler de yaşar. Çünkü Ersun Yanal'ın futbol felsefesinde 'çılgınca' hücum futbolu oynamak vardır hep. Bu felsefe güzel olduğu kadar, içinde hep risk barındırır. Dünkü maçın uzatma anlarında yenilen gol gibi..

Fenerbahçe ilk yarıda Ersun Yanal takımı gibi oynadı. Ama ikinci yarıda Cocu'nun Fenerbahçe'sini izledik adeta...
25 milyon Fenerbahçeli, 'Ersun Yanal gelecek, dertler bitecek' zannetti ama Ersun Yanal, Trabzonspor'da ilk yarıda 3-0 önde götürdüğü Alanyaspor maçını ikinci yarıda 4-3 kaybeden bir hoca... Fenerbahçe taraftarı şimdiden böyle skorlara da alıştırsın kendini... Sonuç olarak Fenerbahçe yine ligin dibinde. Evinde Erzurumspor maçını kazanamıyorsan hangi maçı kazanacaksın Ersun Yanal! Olan yine Fenerbahçe taraftarına oldu! Yazık, çok yazık!..

Ahmet Çakar: Fenerbahçe üzerinde büyü var / Sabah

Büyü, fal gibi şeylere asla inanmam ama bu Fenerbahçe Stadı'nda bir şey var. Ne var bilmiyorum. Bunu sadece formsuzluk kötü gol, fiziki düşüş gibi şeylerle açıklamak imkansız. Erzurumspor gibi ligin en mütevazı, hücum gücü en düşük takımına karşı ilk devre şahane oynuyorsunuz, büyük bir coşku var, 2-0 öne geçiyorsunuz, rakibin kalenize gelecek hali yok ve ikinci yarıya başlıyorsunuz..

O anda taraflı tarafsız buna Erzurumspor'u destekleyen en fanatik taraftar dahil olmak üzere, Erzurumspor'un bırakın puan almaya gol bile atacağına inancı yokken, ikinci yarıda tuhaf şeyler oluyor. İlk devredeki coşkulu Fenerbahçe yok olup gidiyor. İkinci yarıda maçın mutlak kontrolü Erzurum'daydı. Ve golü de buldular. Acaba Fener, 3'ü 4'ü bulacak mı diye düşünürken dakikalar ilerliyor, hakem uzatma gösteriyor, uzun bir top atılıyor, solda rahat rahat pas yapıyorlar, topu içeriye dolduruyorlar..

Thy isimli Erzurumlu oyuncu topu 3 Fenerbahçeli'nin arasından alıyor, önce sağa sonra sola dönüyor, iki Fenerbahçeli oyuncu arasından vuruyor ve kaleci Harun efendi de bu golü yiyor. Kabul edilemez büyük bir hayal kırıklığı... Tüm bunları, oyuncuların formsuzluğu, paniği, bireysel hataları der geçiştiririz ama hayır... Fenerbahçe üzerinde büyü var..

Nasıl aynı Fenerbahçe, 20 yıldır Galatasaray'a bu statta yenilmiyorsa, şimdi de mistik bir gücün etkisi altında. Ben böyle düşünüyorum. Böyle giderse, Fenerbahçe küme düşmez diyenler acaba mı derler çok merak ediyorum..

İlker Yağcıoğlu: İkinci yarı durdu! / Takvim

Dün akşam ilk 45 dakikada Fenerbahçe taraftarının uzun süredir istediği bir takım vardı sahada... Önde baskı yapmaya çalışan, tempolu oynayan ve rakipten seken ikinci topları sürekli kazanarak Erzurumspor'u yarı sahasına hapsederek oynayan bir Fenerbahçe izledik. Valbuena'nın önderliğinde Ayew'in de katkısıyla oldukça etkili pozisyonlar yakaladı ve iki de gol buldular.
Sağ bek Isla da ilk 45 dakikanın en iyilerinden biriydi. Kısacası, ilk 45 dakikadaki oyun oldukça başarılıydı..

KONDİSYON FARKI
İkinci yarıda ise tamamen farklı bir oyun izledik. Önde baskı yapan değil, kendi sahasında bekleyen ve kazandığı toplarla da rakip kaleye hızlı gitmeye çalıştılar. Bunun birinci sebebi, takım kondisyonunun yeterli seviyede olmaması olabilir. İkinci sebebi de Erzurum'un kaybedecek birşeyi olmadığı için Fenerbahçe kalesine daha cesaretli gitmeleriydi..

Slimani'nin yine çok büyük fırsatları harcadağı gecede Fenerbahçe çok kritik puanlar kaybetti. İlk yarıda sınıfı geçen Fenerbahçe, ikinci yarıdaki görüntüyle taraftarını üzdü.

MAÇIN EN iYİSi VALBUENA
Fransız oyuncu çok çalıştı ama olmadı.

MAÇIN EN KÖTÜSÜ KONE
Erzurumsporlu oyuncu dün kötüydü..

Emre Bol: Yeni Ersun Yanal!

Ersun Yanal'a, "İkinci Fenerbahçe kariyerine hangi rakiple başlarsın?" diye sorsalar eminim Erzurumspor cevabını verirdi!
3. bölge oyununu neredeyse hiç oynayamayan, bekleyerek kontra atakla pozisyon bulmaya çalışan bir takım Erzurumspor.
Heyhat Fenerbahçe eski tas eski hamam! Hep söyledim; Ersun Yanal sistemini oynamak öyle kolay değildir. Kondisyondan ziyade, doğru oyuncuları bulmak gerekir..

Yanal, sistemine uygun oyuncu sayısı mevcut kadroda çok az var. Enseyi karartmayalım elbette... Sadece kadro dışı olan futbolcuları affetsen bile ortalama bir "Ersun Yanal takımı" olur Fenerbahçe... Ancak transferle bu sorun çözülebilir. Bir şey daha var. Ersun hoca hiç VAR sisteminde hocalık yapmadı. Meşhur "Yugoslav faulü" bu sistemde Fenerbahçe'nin eksik kalmasına neden olur. Anlayacağınız Yeni Fenerbahçe'ye, Yeni Ersun Yanal gerekiyor. Bakalım Fenerbahçe'yi geliştirirken kendini de geliştirebilecek mi? Dünkü beraberlik kesinlikle Ersun hocaya yazmaz. Bu oyuncu kadrosuyla fazlasını beklemek Polyannacılıktan başkası olmaz!.

Erman Toroğlu: Eski çamlar bardak oldu

Arkadaşlar! Bakınız... Türkiye'de futbolda yeni düzene yavaş yavaş geçilmesine rağmen hala eski kafada devam ediyoruz. Bu ülkede takımlarına şampiyonluk başarısını getiren teknik direktörler için bazı başkanların "Siz mi şampiyona yaptınız" deyip, işten uzaklaştırdıklarını çok gördük. Peki takımları teknik direktörler şampiyon yapmıyordu da acaba neler oluyordu perde arkasında! Bu onu gösteriyor... Şimdi perdenin arkası falan kalmadı..

Bakınız! Hep dönüp dolaşıp aynı şeyi söylüyorum; Bu VAR olayı çıktıktan sonra artık eski çamlar bardak oldu. Eskiden şöyleydi, eskiden böyleydi yok! Mümkün olduğu kadar iş sahaya taşınmaya başlandı. Ben büyüğüm, ben istediğim hakemi tayin ettiririm, ben federasyona baskı yaparım. Bir de şimdilerde olduğu gibi bazı teknik direktörlerin gidip önce gazete sahiplerine, gazete patronlarına şikayet etme devirleri bitti. Gazeteci kovdurma, televizyoncu kovdurma devirleri bitti beyler! Bazı şeyler acıdır. Aynı Urfa biberi gibi... Ama Urfa biberini yerken acısını aldıktan sonra bir de güzel tat alırsınız..

Ama bu yediğiniz biberler maalesef yerken de acıtır, çıkarken de… Ersun Yanal geldi Fenerbahçe'ye sihirli değneği dokunduracak, sarı-lacivertliler bütün maçları kazanacak. Yok öyle hikaye! Fenerbahçe'nin bir şansı daha vardı.
Erzurum'la oynadı. Erzurumspor o kadar etkili bir takım değil. Bir ilk yarı seyrettik Erzurum rakip kaleye gidemiyor. Fenerbahçe kalecisini yere bile yatırmadı. Ama devre arasında herhalde içeride konuştular, "Yahu kardeşim bu Fenerbahçe'nin üstüne gitmeyeceğiz de hangi takımın üstüne gideceğiz" dediler. Bir anda işin rengi değişti..

Erzurumspor ikinci yarı belli düzende oynadı. Teknik direktör Mehmet Özdilek doğru değişiklikler yaptı ve 1 puan kazandılar.
Buradan alınan 1 puan yarın Erzurumspor için belki 3 puan olacak, belki 6 puan.... Fırat Aydınus mu? Zaman zaman ev sahibine 'pembe' baktı. Ama bu Fenerbahçe'ye zaten o da yetmezdi. Erzurumspor hak ederek 1 puanı aldı. Hem de çok enteresan bir maçtan, bu kadar seyircinin olduğu bir stattan, baskı altından çıkıp Erzurum'a dönüyor. Onları tebrik etmek lazım. Fenerbahçe için ne mi söyleyeceğim? Onları Allah kurtarsın!.

TAKIM OLMAK ZORDUR
Ersun Yanal Fenerbahçe'yi geçmişte açık farkla şampiyon yapmış. İyi güzel de o zamanki Fenerbahçe kadrosuyla, bu kadroyu bir karşılaştırın. Devre arası da transfer yapsanız, seneye de transfer yapsanız ne kadar başarılı olursunuz? Transferle takım bir yere kadar oynar. Takım olmak zordur. Tek beyinden düşüneceksin. Dün Fenerbahçe tek bir beyinden düşündü mü? Hayır… Kenardan müdahaleler doğru muydu? Değildi. Nasıl müdahaleler yapıldı? 2-0'ı koruma müdahaleleri..

Kaynak: Fotomaç

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder